Kek tarifleri

sponsor bağlantılar

6 Mart 2011 Pazar

Ham İncir Reçeli

Ham İncir Receli 300x225 Ham İncir Reçeli
Malzemeler
50-60 tane küçük yeşil ham incir
1 limon
1 kg. şeker
Hazırlanışı
İncirleri yıkayıp, kabuklarını incecik soyunuz. Bir tencereye koyup, üzerine bolca su koyup, 15-20 dakika haşlayınız. Ateşten alıp, beş altı su yıkayınız. Yine acısının çıkması için 20 dakika soğuk suda bekletiniz. Şekeri temiz bir tencereye koyup kıvamlı şurubu hazırlayınız. Şuruba suları süzülmüş incirleri atıp reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatınız. İnmesine yakın bir limon suyunu koyup, bir iki taşım daha kaynatıp ateşten alınız.

0 yorum:

Definition List

Bu Konuyu Facebook Profilinde Paylaş
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google Translate

Tüm yiyecek fırsatları için tıklayın !

Blogger Tricks