Kek tarifleri

sponsor bağlantılar

5 Şubat 2012 Pazar

PAMUK POĞAÇA TARİFİ

PAMUK POĞAÇA TARİFİ

Pamuk Poğaça, Pamuk Poğaça Tarifi, Poğaça Tarifleri, Poğaça Tarifi Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
6 yemek kaşığı şeker
4 çay kaşığı tuz
1 adet yaş maya
1 bardak ılık su
1 bardak ılık süt
Aldığı kadar un üzerine yumurta sarısı
İç Malzemesi
Peynir, maydanoz veya patates, maydanoz olabilir.

PAMUK POĞAÇA TARİFİ
Ilık süt ile ılık suyu karıştırın ve mayayı koyup eritin. İçine geri kalan malzemeyi ekleyin ve kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur elde edin. hazırladığınız poğaça hamurundan istediğiniz büyüklükte parçalar kopararak içine malzemenizi koyup yağlanmış tepsiye dizin. En az 1 saat ılık ortamda mayalanarak kabarmalarını bekleyin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan poğaçalarınızı bir kap içinde nemli bir beze sarın.

0 yorum:

Definition List

Bu Konuyu Facebook Profilinde Paylaş
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google Translate

Tüm yiyecek fırsatları için tıklayın !

Blogger Tricks