23 Ekim 2012 Salı

BAKLAVA YUFKASINDAN RULO BAKLAVA

BAKLAVA YUFKASINDAN RULO BAKLAVA

MALZEMELER
1 kg.hazır baklava yufkası
400 gr. ceviziçi
100 gr tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ

Şerbeti için:
3.5 su bardağı su
4 su bardağı şeker
çeyrek limon suyu

Baklavanın yapılışı:
6-8 kat yufkanın baş tarafına cevizleri serdim ve rulo yaptım 3 cm.eninde dilimlere keserek tepsiye dizdim.
Üzerine eritilmiş tereyağını ve sıvıyağını döküp 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirdim.

Biri sıcak biri soğuk olacak şekilde şerbetini dökelim.
2 saat kadar sonra tatlımız servise hazır

Hiç yorum yok:

Definition List

Bu Konuyu Facebook Profilinde Paylaş Google Translate

Tüm yiyecek fırsatları için tıklayın !

email listemize ücretsiz üye olun

SLIDE1

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...