Kek tarifleri

sponsor bağlantılar

23 Ekim 2012 Salı

BURMA BAKLAVA

BURMA BAKLAVA

MALZEMELER
1 su bardagi sıvıyağ
1 su bardagi yagli sut
Yarim su bardagi su
1 corba kasigi sirke
3 yumurta
1 kg un (1 kilodan 1 avuc eksik)
Az tuz

HAMURU AÇMAK İÇİN:
2-3 su bardagi nisasta

İÇİNE:
Ceviz ici

ÜZERİNE:
2 su bardagi siviyag
Az tereyagi 125gr

ŞERBETİ İÇİN:
6 su bardagi seker
6,5 su bardagi su
1 vanilya
Az limon suyu

YAPILIŞI:
Hamur hazirlamak icin butun sivi malzemer bir tel cirpiciyla karistirarak cirpilir.Un azar azar ilave edilir (1 kilo undan belki yarim su bardagi fazla gelebilir) Yumusak bir hamur yogrulur (onemli olan hamuru uzun bir sure yogurmaktir) Hamur 2 saat dinlendirilir.Bezelere ayrilir ve yaklasik 25-30 beze elde edilir.Bezeler de dinlendirilir.

Bezeler bir tahtanin uzerinde nisasta kullanarak ince bir yufka haline getirilir (Burda onemli olan yufkayi acarken oklavanin yani yufkanin da kenar kisimlarina ellerle hafif bastirmak ve ortasina zaten bastirmasakta cabuk inceliyor ve bolca nisasta kullanmak) Acilan yufka iyice incelince ellerle hafif buzdurulerek oklavanin uzerinde tekrar gevseterek sarilan hamur dikkatlice acilir ama buzguleri bozulmamaya dikkat edilir.

Acilan yufkanin en ust kenarina ceviz ici serpilir ve oklavaya tekrar az gevsek olarak tekrar sarilir. Oklavadan cikarilir ve esit parcalara bolunur,ben 6-7 esit parcaya bolmustum.Baklavalar tepsiye dizilir, butun hamur bitene kadar ayni islem yapilir.Siviyag ve tereyağ tencereye alinir daha sonra her ikisini rengi kararmayacak kadar kızdırılır.

Kızgın siviyag ve tereyagi karisimi baklavalarin uzerine gezdirilir ve cossssssssss sesini duymamiz lazimki baklavamiz firinda güzelce kizarsin,onceden isitilmis 180-190 c pisirilirken uzeri kizarinca sicaklik 150ye dusurulur ve icininde daha guzel pismesi saglanir.Kizaran baklavalar firindan cikarilir.

Şerbet hazirlanir su,seker ve vanilya bir tencerede yavas ateste kaynatilir.Hafif koyulasip kivam alinca limon ilave edilir ve az kaynatilir atesten alinir iliyana kadar sogutulur.Baklava ilik serbet sogukken baklavanin uzerine dokulur.Serbetini cekene kadar bekletilir.AFIYET OLSUN..

0 yorum:

Definition List

Bu Konuyu Facebook Profilinde Paylaş
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google Translate

Tüm yiyecek fırsatları için tıklayın !

Blogger Tricks