23 Ekim 2012 Salı

COCOSTAR KEK*

COCOSTAR KEK*

MALZEMELER:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı yoğurt veya süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
Yarım limon suyu

Kek fırından çıkınca ıslatmak için:
1 çay bardağı süt

KREMASI İÇİN:
Yarım litre süt
6 çorba kaşığı irmik
1 çay bardağı şeker
2 su bardağı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı tereyağ (60-70 g kadar)

ÜZERİ İÇİN :
1 paket bitter çikolata (80 gr)
2 yemek kaşığı çokokrem

YAPILIŞI: Öncelikle yumurta ve şeker 5 dakika çırpılır. Yoğurt,kakao ve yağ eklenip çırpılır un,kabartma tozu (üzerine yarım limon suyu sıkılır) konur ve karıştırılır. Yağlanmış orta boy dikdörtgen borcama dökülüp 170 derecede pişirilir.Fırından çıkınca üzerine soğuk süt kaşık kaşık gezdirilir.

Kek pişerken süt ve irmik ocağa konarak kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir kaynayınca şeker konur 1-2 dakika kaynatılıp ocaktan alınır.Tereyağ ve hindistan cevizi eklenir yağ eriyene kadar karıştırılır.

Kek ılıyınca üzerine krema düzgünce yerleştirilir (kıvamı biraz koyu oluyor kekin üzerine kaşık kaşık paylaştırıp düzeltin) Çikolatayı ve çokokrem beraber benmari usulu eritip kremanın üzerine yayın ve biraz soğuyunca çatalla şekil yapın dolapta bir süre dinlendirip servis yapın (1 gece bekletirseniz dahada güzel olur)

NOT: Arzu edenler 1 paket Bitter çikolata sosu kullanabilirler.Yalnız paketin üzerinde yazan sütten yarım bardak eksik kullanını

Hiç yorum yok:

Definition List

Bu Konuyu Facebook Profilinde Paylaş Google Translate

Tüm yiyecek fırsatları için tıklayın !

email listemize ücretsiz üye olun

SLIDE1

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...