Kek tarifleri

sponsor bağlantılar

23 Ekim 2012 Salı

*HAZIR BAKLAVA YUFKASIYLA SÜTLÜ NURİYE*

*HAZIR BAKLAVA YUFKASIYLA SÜTLÜ NURİYE*

MALZEMELER
20 yaprak baklavalık hazır yufka
1 kase fındık
150 gram tereyeğı

ŞERBETİ İÇİN:
5 su bardağı tozşeker
2,5 su bardağı su
1,5 su bardağı süt

YAPILIŞI:
Şerbeti için tencerye 5 su bardağı süt üzerine 2,5 su bardağı su ve 1,5 su bardağı süt ilave ederek şerbet hazırlayıp soğumaya bırakın. Tezgaha 10 yaprak baklavalık yufkayı serin. Üzerine yuvarlak tepsi alın ve tepsi eninde kesin.Fırın tepsisine yuvarlak kesilmiş yufkaları aralarına tereyağı sürerek tepsiye alın üzerine kalan parça yufkaları serpiştirin. Üzerine kırılmış fındıkları ekleyin. Üzerine kalan 10 adet baklavalık yufkayı da aynı şeklide ilave edin.
Üzerine kalan eritilmiş tereyağını ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Pişen tatlınızın üzerine şerbetini dökerek servis edin.

0 yorum:

Definition List

Bu Konuyu Facebook Profilinde Paylaş
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google Translate

Tüm yiyecek fırsatları için tıklayın !

Blogger Tricks