Kek tarifleri

sponsor bağlantılar

23 Ekim 2012 Salı

YUFKALI KADAYIF SARMA BAKLAVA

YUFKALI KADAYIF SARMA BAKLAVA

MALZEMELER
500gr hazır baklava yufkası
300gr yaş kadayıf
2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
200gr tereyağ

ŞERBETİ İÇİN:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 paket vanilya

YAPILIŞI: Şerbet malzemelerini kaynatıp soğumaya bırakalım.Tereyağını eritin.Baklavalık yufkalardan 4 tanesini tezgaha serin,en üstteki yufkanın üzerine tiftikleyerek kadayıfı yerleştirin,iri dövülmüş ceviziçini serpin ve hepsinin üzerine 2-3 kaşık tereyağ gezdirin. Yufkayı sıkı olmayacak şekilde sarın,sardığınız ruloyu 2 parmak şeklinde kesin.

Kestiğiniz yufkaları dibi tereyağınla yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin,tepsi yağlandıktan sonra artan tereyağını ruloların üzerine dökün,önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirin,fırından çıktıktan sonra tatlıyı soğumaya alın (tatlı soğuk şerbet ılık olmalı) daha sonra şerbeti tatlının üzerine dökün,biraz dinlendirdikten sonra servis yapın..

0 yorum:

Definition List

Bu Konuyu Facebook Profilinde Paylaş
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google Translate

Tüm yiyecek fırsatları için tıklayın !

Blogger Tricks