Kek tarifleri

sponsor bağlantılar

8 Temmuz 2015 Çarşamba

EVDE PİDE YAPILIŞI

Malzemeler (2 pide için)
500 gr ekmeklik un
Yarım su bardağı tam buğday unu
1 paket instant (toz) maya
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Aldığı kadar soğuk su
1 tatlı kaşığı tuz

Yarım tatlı kaşığı şeker
1 adet yumurtanın sarısı
Çörek otu
Susam
Tereyağ
Hazırlanışı
Ekmeklik unu geniş ve derin bir kaba alın
Toz mayayı, yarım tatlı kaşığı şekeri, tuzu, zeytinyağını ve suyu ekleyin.
Yoğurmaya başlayın. Tam buğday ununu da ekleyin.
Kulak memesi kıvamı alıncaya kadar yoğurduktan sonra kabın üzerini bezle örtüp hamuru 1 saat kadar dinlendirin.
Dinlendirme işlemi bittikten sonra hamuru hafifçe karıştırma kabı içinde birkaç kez çevirin ve havasını alın.
Genişçe bir tepsi alın. Tepsinin tabanına tam buğday unu serpin.
Hamurun yarısını alın. tepsinin ortasına koyun ve elinizi kullanarak hamuru tavaya yayın. Hamuru açtıktan sonra üzerine bıçakla enine ve boyuna çizikler açın.
Bir fırça ile yumurta sarısını sürün.
Çörek otu ve susamı da ekledikten sonra 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Ramazan pidesini artık servis edebilirsiniz, afiyet olsun!

0 yorum:

Definition List

Bu Konuyu Facebook Profilinde Paylaş
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google Translate

Tüm yiyecek fırsatları için tıklayın !

Blogger Tricks